Maak kennis met

Wonah de Koningh

Als organisatie- en bestuursadviseur ben ik al ruim 25 jaar actief in overheid- en non profit organisaties. Een maatschappelijke meerwaarde daar gaat het mij om. Ik houd van “puzzels leggen waarvan de stukjes ondertussen veranderen zodat er steeds nieuwe en andere oplossingen gevonden moeten worden!”. Daarom vind ik meedenken aan complexe veranderprocessen interessant. Soms in een glazen huis of in politiek gevoelige context en meestal te midden van verschillende belangen. Altijd brengt de menselijke kant grote effecten met zich mee.

Laten we linken?

Expertise

Begeleiden van verandering gaat beter als je vanuit meer invalshoeken kunt kijken. Ik heb er inmiddels een aantal verzameld door het werk aan opdrachten aan te vullen met verschillende studies. Echter de meeste en verrassendste perspectieven komen steeds van anderen. Het overbruggen van hoe het er buiten of op de werkvloer uitziet, naar wat er op beleids- en bestuursniveau moet gebeuren (en andersom) boeit me. Ik streef ernaar om lange lijnen, diepte en praktijk eenvoudig te laten samenkomen. Ik ben er als gesprekspartner voor bestuur en management en ben goed in processen begeleiden, programma’s en projecten ontwikkelen. Altijd samen met de mensen in de organisatie. Ik help om vragen te stellen, in breder perspectief te zetten, bij te stellen en te leren. Daarnaast betekent mij betrekken beweging creëren, aan de slag gaan, doen-denken-doen en tegelijkertijd zorgvuldig kijken en het goede behouden. Dat dit doel en resultaat gericht gebeurt is vanzelfsprekend.

Opleiding

Rechten (UvA), Organisatieverandering (SIOO), Organisatie Psychologie (HEC, Parijs), Change (INSEAD, Fontainebleau), Governance (VU)

Leer het kernteam kennen