Emprover, een app die werkt

Opgavegericht werken, continue verbeteren

Steeds meer gemeenten werken opgavegericht. Dat vraagt een andere manier van werken. Door gebruik te maken van de principes van Continu Verbeteren, kun je een effectief werkproces voor opgavegericht werken organiseren.

Bij de afdeling Sociaal Domein van de ABG-organisatie draagt K2 Next bij aan het versterken van het proces. De beleidsafdeling werkt sinds enige tijd met verbeterteams en conform die Continu Verbeteren principes. Ze bereiken een heleboel, maar hoe ze dat zichtbaar maken voor de inwoners, daar zit nog een vacuüm. En de huidige werkwijze brengt veel papierwerk met zich mee.

K2 Next is daarom gevraagd om de Emprover te implementeren. Emprover is een app die het mogelijk maakt om digitaal je ideeën met elkaar te delen, behapbare mijlpaaltjes te definiëren en zo gericht te werken aan wat je in een aantal weken af kunt krijgen. Met behulp van de app kan het team delen met collega’s wat ze aan stappen zet. En als de gemeente een project voltooit, kan ze dit via de app delen met haar inwoners. Waarop inwoners kunnen reageren. En de gemeente die input kan gebruiken om weer te verbeteren. Zo werken we aan een cultuur van Continu Verbeteren.

K2 Next is op 1 oktober gestart met een enthousiaste groep key-users en voorlopers. Uit de eerste reacties: “Dit gaat écht gaat helpen in het verstevigen van de nieuwe werkwijze”. Ik ben er trots op dat we met K2 Next bijdragen aan een ABG-organisatie die effectiever beleid maakt voor het sociaal domein.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Continu Verbeteren in het sociaal domein?
Bel of mail Mieke de Croon.

Deel deze bijdrage met iemand

Bijdrage door:

Zin om eens met ons te sparren?

Wat beter kán, moet ook beter. Helemaal mee eens? Dan staan wij voor u klaar.
Neem contact met ons op om nader kennis te maken.

Goed idee!